kosárlabda

2018.02.17. 21:25

Az első negyedet odaajándékozták a győrieknek

A Békés nyerte a négypontos mérkőzést.

G. P.

Calle Pubfood Békés–Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 76:68 (12:12, 19:27, 23:14, 22:15)

Kosárlabda NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 250 néző. V.: Kovács N., Radnóti, dr. Varga Z. Békés: KERTÉSZ (13), KOMA (19), KRISZTICS (27/12), Adebayo (3/3), Hajdu (4). Cs.: Nagy B., Zrinyi, Farkas, GRUDA (10), Nagy Cs. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Győr legjobb dobója: Nárai (17/3).

Fotó: Imre György

Egyformán állt a tabellán a két csapat, s mindkettőnek égetően szüksége volt a pontokra. A nagy tét rá is nyomta a bélyegét az első negyedre, a túlzott akarás miatt nem igazán ment egyik csapatnak sem. Fej-fej mellett haladtak a felek, egyik gárda sem tudott előnyt kicsikarni. A második játékrészben a Győr talált hamarabb magára, míg a vendégek háromszor is betaláltak kintről, addig a békésiek 15 kísérletből csak egyszer.

Ennyi is volt a különbség a két csapat között. Ebben az időszakban a fiatal Gruda tartotta meccsben a hazaiakat. A 2. félidőben Krisztics végre eredményesen dolgozott kintről és a befelé játéka is javult, csapata pedig szigorított a védekezésén. Kriszticsék mellé Kertész is feljavult, aki hasznos, stabil játékot nyújtott, de mindenki átérezte a mérkőzés fontosságát. A rendkívül fontos találkozót végül a békésiek nyerték, egyetlen hiányérzetük mindössze az lehet, hogy Győrben kilenc ponttal kaptak ki, míg a mostani találkozót nyolccal nyerték, vagyis az egymás elleni eredmény tekintetében a kisalföldiek vannak helyzeti előnyben.

Balog Vilmos: – Hálásak lehetünk a népes szurkolótáborunknak, akik nagy pluszt adtak a csapatnak. Elismerésem a csapatnak, hogy jól küzdött és megnyerte a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában