Helyi sport

2018.01.28. 12:20

A játék már alakul, de pontot nem szerzett a Békés

Három és fél negyeden keresztül tartották magukat a viharsarkiak a dobogós Veszprém ellen.

G.P.

Calle Pubfood Békés–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 70:82 (20:16, 16:20, 22:21, 12:25)

Kosárlabda NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés, Piros csoport. Békéscsaba, 200 néző. V.: Lövész, Reisz, Vadász. Békés: KERTÉSZ (12), KOMA (22), Adebayo (2), Hajdu (7), Krisztics (12/3). Cs.: Bánszki (3/3), Nagy B. (2), ZRINYI (8/6), Farkas, Gruda (2). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Veszprém legjobb dobója: Pavlovics (29).

A békésiek a korábban látottaknál sokkal harcosabb, lendületesebb játékkal rukkoltak ki a dobogón tanyázó Veszprém ellen. Nagyobb volt a tűz a csapatban, melyet a szép számú szurkolósereg is értékelt. Három és fél negyeden keresztül működött a megbeszélt taktika, kétféle zónavédekezéssel és emberfogással próbálkozott sokáig sikeresen a békési csapat. Az utolsó negyedben azonban pontatlan hazai dobások után a veszprémiek két három pontosa is betalált a kosárba, míg a hazaiaknak ezen kísérletei nem sikerültek, s ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés a vendégek javára.

A viharsarkiaknál három játékos volt igazán dicsérhető: a támadások szervezését végző, a csapatnak lendületet adó Kertész 12 lepattanót szedett, s ugyanennyi pontot szerzett, Koma pedig 22 egységig jutott. A fiatal Zrinyi három kísérletből két hárompontost jegyzett és védekezésben is nagyon igyekezett, de mindez kevésnek bizonyult a győzelemhez.

A békésieknek egy hét múlva még az eddigieknél is nehezebb feladatuk lesz, hiszen a csoportot vezető Oroszlány otthonába látogatnak.

Balog Vilmos: – Elismerésem a csapatnak. Ha ilyen mentalitással játszunk a korábbi mérkőzéseinken is, akkor több pontunk lehetne. Erre lehet építeni a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában