kiállítás

2018.01.15. 11:44

Megnyitották a TAK tárlatát a Csabagyöngyében

A Csabagyöngye Kulturális Központban a minap nyitották meg a Tízek Alkotói­ Körének kiállítását.

V. E.

Mitykó György, a kiállítás szervezője­ ­elmondta, a nevük ellenére nyolc alkotóból álló csoport tagjai közül hatan Békés megyeiek, ketten pedig megyénkből elszármazottak. Az alkotókör 2016-ban alakult, tagjai rendszeresen találkoznak szakkörökön, szabadegyetemeken és alkotótáborokban. A megnyitó egy zenei előadással indult: Zahnhausen művét Kis Anna Rozália, a Bartók szakgimná­zium hallgatója adta elő. A kiállítást Herczeg Tamás, a központ igazgatóhelyettese nyitotta meg.

Bemutatta az alkotókat, a kiállítás kurátoraként pedig Baji­ ­Zoltán Miklóst. Az alkotók különféle képzőművészeti technikákat használtak, bátran kísérleteztek az anyagokkal, inspirációjuk a természeti­ és épített környezet, a színek és formák voltak. A TAK alkotó­kör tagjai: Fábián Julianna­, Fülöp­ ­Antal, Kőszeginé Ancsa, ­Lőrincz ­Mária ­Magdolna, Murányi­ ­Teréz, Metykóné­ Balogh Edit, Papp ­Mária és Pásztorné Rita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában