Költészet napja

2024.04.11. 15:41

Gyerünk az utcára, verseljünk a sétányon!

A medgyesbodzásiak könyvtárától a templomig költészet napi sétány hirdeti április 11-én, hogy József Attila születésnapja van ma. Itt minden a versekről szól.

Csete Ilona

A Covid előtt a költészet napján még az éjszakát is együtt töltötték a versek kedvelői. Ám a járvány alaposan megváltoztatott sok dolgot, ezt a gyakorlatot is.

költészet napja, verselt, sétány, medgyesbodzás
Medgyesbodzáson az utca embere is verselt a sétányon. Fotó: BMH

„Gyerünk ki az utcára” – döntöttek a szervezők. Az idei a harmadik alkalom, hogy meghirdették a költészet napi sétányon a versekkel való ismerkedést. Ahogy elmesélték, a bodzásiak jó szívvel megálltak, hallgatták, szavalták a verseket, kitöltöttek a témával kapcsolatos totót is. Az óvodások is ellátogattak a könyvtárba e jeles napon.

Ez is a cél: minél többen tudjanak róla, ez a nap miről szól, mit érdemes róla tudni és miért olyan jó a verseket időről időre felelevenítenünk. Délután busszal érkeznek haza Csanádapácáról, Medgyesegyházáról az iskolások, őket is várják a költészet napi sétányon az ötletgazdák április 11-én.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában