Táncosok húsvétja

2024.04.01. 18:18

Nem lett galiba, hogy a galibás fiúk vödrökkel locsoltak Újkígyóson - galériával

Húsvét hétfőn hagyományosan, vödrös-vizes locsolással tartották frissen a lányokat az újkígyósi Galiba Táncegyüttes ifjú táncosai.

Nyemcsok László

Farkas Lilla, a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének elnöke elmondta, az ünneplés nem hétfőn kezdődött, ezt már megelőzte a lányok közös tojásfestése nagyszombaton, amikor is beszélgetve, zenét hallgatva, és sokat viccelődve készültek a hímes tojások.

Vízzel teli vödrökkel érkeztek a táncos fiúk a lányokhoz Fotó: BMH

Húsvét hétfőn a táncegyüttes Zsiba csoportja fél kettőkor indult, ahogy azt illik, lovas kocsival, vödrökkel felszerelkezve. Először a szabadkígyósi táncos lányok részesültek a jóból, majd átkocsikázva Újkígyósra, két háznál gyűltek össze a táncegyüttes lányai, akiket szintén nem sajnáltak a fiúk.

Nem lehetett menekülni Fotó: BMH

A lányok kikérése után – akiket a szülők nagy örömmel ki is adtak – következett a jó friss kútvíz. Elszaladni nem volt érdemes, mert aki így tett, az sokszoros mennyiséget kapott.

Locsolás után természetesen tojást kaptak a fiúk fizetségül, meg egy kis enni- és innivalót. A napot közös táncos, beszélgetős, maradékfogyasztásos összejövetel zárta az újkígyósi művelődési házban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában