Quilling

2024.03.22. 11:25

Kreatív hobbijukat mutatják be az orosházi kiállításon

Mi is a quilling? De mit jelent a paverpol technika? Aki az Orosházi Nagy Gyula Területi Múzeum kiállítására szóló meghívót elfogadta csütörtökön, számára hamar kiderült. A vizuális élmény, majd a tárlat megnyitójának, Varga László művésztanárnak köszönhetően minden összeállt.

Csete Ilona

Brachna Judit és Nagy Margaréta munkáiból látható mostantól nagyon különleges kiállítás az orosházi polgármesteri hivatal emeleti, városházi galériáján.

kreatív hobbi, orosháza, kiállítás, Quilling
Nagy Margaréta igazi újrahasznosító. Fotó: Nagy Kristóf

Két olyan hölgy közös kiállításáról van szó, akik egyedi, a szokványostól kissé eltérő technikával készítik alkotásaikat, tárgyaikat. Két olyan hölgyről van szó, akik korábban kipróbáltak különböző kézműves foglalkozásokat, de mindketten egy-egy véletlennek köszönhetően találkoztak az érdeklődésüket felkeltő technikával. Abban is hasonlítanak, hogy érettebb fejjel, az aktív munka időszaka után tették le voksukat az általuk választott technika mellett. Rendkívüli kreativitásuk íme, látható. 

– Mindkét technika egy kisebb műhelyt, de legalábbis egy félszobányi sarkot igényel, sok-sok eszközzel és szerszámmal – ennyi párhuzammal magyarázta Varga László kettőjük közös tárlatát. Majd bemutatta Brachna Judit munkásságát, aki 2015-ben találkozott először a quilling (papírcsík) technikával. A széles repertoárral érkezett Juditnak ez az első kiállítása.

Brachna Juditnak ez az első kiállítása. Fotó: Nagy Kristóf

Nagy Margaréta a paverpol technikát alkalmazza, amit egy holland művész fejlesztett ki. Németországi barátnője hívta fel a figyelmét erre. Megtetszett neki, s azóta is autodidakta módon, szenvedélyes lelkesedéssel alkotja különleges képeit. Ez az a technika, ahol az anyag nem vész el, csak átalakul. A régi ruha csipkéin keresztül a rozsdás kulcsig bármilyen anyag felhasználható, amit csak az alkotó fantáziája elképzel. Igazi újrahasznosító Nagy Margaréta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában