Szabadegyetem indul

2024.03.05. 12:44

Kilencven eseménynek ad otthont márciusban a Lencsési Közösségi Ház

Összesen 90 különféle eseménynek ad otthont márciusban a Lencsési Közösségi Ház – ismertette Takács Péter igazgató. Érdekesség, hogy szabadegyetemi előadássorozatot indítanak, valamint egy újabb közösség is megkezdi működését a békéscsabai intézményben.

Licska Balázs

A kiállítások közül kiemelte, hogy március 15-én, pénteken 15 órakor nyílik kiállítás azon fényképekből, amelyek a Csak tiszta forrásból című pályázatra érkeztek.

események, Lencsési Közösségi Ház, húsvét
Húsvéti családi játszóházat is szerveznek. 
Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Szabadegyetemet indítanak, az első alkalom március 20-án, szerdán 16 óra 30 perckor lesz: 80 éve történt – magyar apokalipszis 1944-45 címmel Komáromi István, az Andrássy gimnázium nyugalmazott igazgatója tart előadást.

Újabb közösséget is létrehoznak, a filmbarátok köre március 7-én, csütörtökön 15 órakor jön össze először.

Összesen tíz ismeretterjesztő előadást tartanak a Lencsési Közösségi Házban. Március 11-én, hétfőn 14 órakor a rendszerváltoztatás országos és helyi eseményeiről Takács Péter igazgató tart előadást. Március 13-án, szerdán 14 óra 30 perckor Botyánszki Bence a Budapest-Bamako-ralliról ad élménybeszámolót. Március 18-án, hétfőn 14 órakor Mengyán András festő, grafikus lesz a nyugdíjasklub vendége.

A húsvét jegyében pedig március 23-án, szombaton 10 és 12 óra között családi játszóházat szerveznek, ahol a húsvéti népszokásokkal és a tojásfestés különféle technikáival ismerkedhetnek meg a gyermekek és az őket elkísérő szülők, nagyszülők.

A részletes programot, hogy mire lehet számítani ebben a hónapban az intézményben, megosztották a Lencsési Közösségi Ház Facebook-oldalán.

kézművesség, kreatív alkotás,
Forrás: Illusztráció: Shutterstock

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában