Ötven év babái

2024.02.17. 21:06

Száz régi babának ad otthont nyárig a bábszínház

Ötven év babái címmel nyílt tárlat a békéscsabai bábszínházban. A száz darabból álló gyűjtemény még sokak gyerekkorát felidézi.

dr. Nagy Szilvia

Száz régi babának ad otthont nyárig a bábszínház

Forrás: Facebook

Ötven év babái címmel, Mester Gábor régiségkereskedő gyűjteményéből nyílt kiállítás  a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban. A tárlatot Liska András, az Erkel Ferenc múzeum szakmai vezetője nyitotta meg. 

Lenkefi Zoltán igazgató kiemelte, az Urszinyi-Beliczey-kúria kiállítótermében lévő babakavalkád a régi idők hangulatát idézi meg; az 1900-as évek játékait mutatja be a közönségnek. A babák egytől egyig figyelemre méltóak, hiszen több, mint százévesek, láttatják a különböző, korabeli technikai megoldásokat és a jellemző ruhaviseleteket. Mester Gábor műgyűjtő hangsúlyozta, nem minden babatípushoz tudott könnyen hozzájutni, kifejezetten nehéz például a porcelánfejű darabokra szert tenni. 

A különleges tárlat június 15-ig látogatható a bábszínházi előadások előtt, valamint nyitvatartási időben, előzetes egyeztetés alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában