Tótkomlós

2024.01.05. 11:42

Zenéjükkel szórakoztattak, nem pihennek a fúvósok

Ismét nagy sikert arattak a tótkomlósi zenészek, a 2023-as évüket egy fantasztikus koncerttel zárták. A mozgalmas decemberi hetek után Krcsméri Jánossal, a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar karnagyával beszélgettünk.

Csete Ilona

Krcsméri János elárulta, augusztusban ünneplik születésnapjukat.

Forrás: Facebook

A városban működő alapfokú  művészeti iskola tanulói, tanárai decemberben Mikulás- és karácsonyi koncertjeikkel járultak hozzá az ünnepi hangolódáshoz Komlóson. Koncertjeik sorát a helyi bölcsődében kezdték, jártak óvodákban, az időseknél, a nyugdíjasoknál, zenéltek a mindenki karácsonyán, szolgáltatva sokak számára zenei élményt és aratva nagy sikert.

Az iskolához tartozó mezőhegyesi telephelyen, valamint a többi, (battonyai, kaszaperi, békéssámsoni) tagintézményben is gazdag s meghitt programok vártak a növendékekre.

A két fúvószenekar, a gyermek és az ifjúsági, a 2023-as év végén a már hagyományos hangversenyével búcsúzott az óévtől Forró Gyula és Krcsméri János karnagyok vezetésével.

Mindkét fúvószenekarnak nagy sikere volt a hangversenyen.
Forrás: Facebook

– Nagy élmény volt az idei, évet záró koncert is, sokan kíváncsiak voltak a zenészeinkre, megtisztelte a hangversenyt jelenlétével Erdős Norbert országgyűlési képviselő, Zsura Zoltán polgármester és a képviselő-testület, Pap István Tibor, Mezőhegyes polgármestere, valamint intézményvezetők, hozzátartozók, barátok, támogatók s mindazok, akik szeretik ezt a zenei műfajt. Nincs is megállás, a nagyon mozgalmas december után már január 6-án Mezőhegyesre utazunk, az ottani fúvószenekarral és a mazsorettekkel lesz közös koncertünk. Ennek szintén már hagyománya van – tette hozzá az ifjúsági fúvószenekar karnagya.

Novemberben a testvértelepülésről, Magyarkanizsáról látogattak Tótkomlósra az ottani művészeti iskola fiataljai, 2024 februárjában a komlósi fúvósok egy napra ellátogatnak hozzájuk. De ahogy tavaszodik, a fellépések száma gyarapodik tovább. A rétyi zenei fesztiválra készülnek a komlósiak, de ha sikerülne megszervezni, talán idén is lesz görögországi útja a fúvósoknak.

És ne feledkezzünk meg egy fontos számról: idén 55 évesek!

Tótkomlóson 1969 óta működik ifjúsági fúvószenekar. Rendszeresen szerepelnek országos és nemzetközi fúvószenekari versenyeken, fesztiválokon, ahonnan mindig értékes díjakkal, helyezésekkel térnek haza, ezzel is öregbítve Tótkomlós hírnevét.

Az 55. születésnap tiszteletére 2024. augusztus 17. és 20. között megrendezik a 10. nemzetközi fúvószenekari fesztivált. Erre 7 külföldi és 7 hazai, környékbeli zenekart is meghívnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában