Békés B.Ú.É.K Békés – 2024

2024.01.06. 14:37

Nagy sikert aratott a Békési Ifjúsági Fúvószenekar - galériával

Békés B.Ú.É.K Békés – 2024 címmel tartották meg Bagoly László karnagy vezényletével a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar hagyományos újévi koncertjét ezúttal a Kira vendéglőben, a korábbi Dübögőben pénteken este. Az eseményre minden jegy elkelt, gyakorlatilag egy tűt nem lehetett leejteni a nézőtéren.

Papp Gábor

Újévi koncert Békésen

Fotó: Gazsó János

A koncert a Tóth Péter zeneszerző által komponált Békési fanfárral kezdődött, amelyet az alkotó Békés ismételt várossá nyilvánításának tavalyi ötvenedik évfordulójára írt. Az est műsorvezetője Lehoczki Orsolya, a fúvószenekar, illetve a Jókai színház művésze volt.

A programon Kálmán Tibor, Békés polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, az új év környéke mindig megállít egy kicsit, ilyenkor az emberek visszatekintenek, illetve már előre is néznek a jövőbe. Kiemelte, 2024-ben is sok munka és tennivaló vár rájuk, ugyanakkor bátran mer előrenézni, mert a városnak számos olyan közössége van, köztük az ifjúsági fúvószenekar, valamint a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola, amellyel össze lehet fogni, együtt lehet működni. Külön szólt arról, hogy ebben az évben a Kira vendéglővel, annak vezetőjével Ásós Gézával közösen valósult meg a program. A kulturális központ színháztermében felújítási munkálatokat végeznek, ezért is rendezték új helyszínen a koncertet. Hangsúlyozta, a Bagoly László karnagy vezette zenekar fellépései mindig nagyon népszerűek és közkedveltek. A hangverseny a kiváló zenészek technikai tudásáról és igényességéről is számot adott.

A koncerten a teljesség igénye nélkül Jacob de Haan, John Willams, az Abba és a Queen szerzeményei, illetve dalai is felcsendültek, a jelenlévők hallhatták az Aladdin című rajzfilm zenéjét, Whitney Houston One moment in time című örökzöldjét, Michael Jackson Heal the World-jét, valamint a Herkulesfürdői emlékkeringőt is tánccal kísérve. A nézők óriási tapssal köszöntötték a zenészeket az est végén, és persze nem maradt el az újévi koccintás sem.

A programot a Facebookon élőben közvetítették, amit több mint 3100-en tekintettek, illetve hallgattak meg.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában