Csorvás

2024.01.14. 19:55

Idén is számtalan meghívásuk van a csorvási fúvósoknak és mazsoretteknek

Még az év elején járunk, de már most szinte minden fontosabb hétvégén és ünnepen be van táblázva a Csorvás Város Fúvószenekara és Majorette csoportja. Debreczeni István karmester elmondta, hogy számtalan meghívásuk van már erre az esztendőre.

Gajdács Pál

Fergeteges karácsonyi koncerttel zárták az évet a csorvási fúvósok és a majorette csoport

Fotó: Gábriel János

– Sok a visszatérő koncert, tavaly a legtöbb helyszínen úgy váltunk el a szervezőktől, hogy jövőre visszavárnak bennünket – mondta. – A legsűrűbb program augusztus 20-án lesz, de visszamegyünk majd Szegedre és Orosházára is. S amire mindig nagyon készülünk, az a Karácsonyi Koncertshow, amit az országban ebben az időszakban sehol nem rendeznek. 

Fúvósok előadása
Fotó: Gábriel János

A legutóbb, karácsony első napján megtartott koncert és mazsorett bemutató hatalmas sikert aratott.

Fotó: Gábriel János

– Az előadást – számos új darab bemutatásával – telt ház előtt tartottuk meg a Művelődési Házban, a két órás program végén a közönség állva tapsolt meg bennünket, nem akartak elengedni bennünket. Nagyon megható volt, könnyeket csalt a szemünkbe – mondta Debreczeni István. Idén lesz harminc éve, hogy az elsőt megrendeztük, 1994 óta ebben az időszakban minden évben tartunk koncertet, ami 2018-ig Karácsonyi Hangverseny nélkül zajlott, majd onnantól Karácsonyi Koncertshow néven. A Covid miatt 2020-ban és egy évvel később nem tarthattuk meg, ugyanakkor 2022-ben kettőt is tartottuk, a ’21-est tavasszal pótoltuk.

A nézők a fantasztikus dallamok mellett a Szalai Erzsébet művészeti vezető által felkészített mazsorett csoport nem kevésbé színvonalas, látványos bemutatójában is gyönyörködhettek.

Fotó: Gábriel János

– Büszkék vagyunk a gyönyörű dekorációra is, amit a tanítványaink készítettek el – mondta Debreczeni István, aki hozzátette, hogy a Magyar Falu Programnak köszönhetően a mazsorett csoport új ruhákat, a zenekar új hangszereket kapott.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában