Beol podcast

2024.01.18. 15:18

Ezekkel a programokkal készül a Békés Megyei Könyvtár a magyar kultúra hetére

Több programmal készül Békéscsabán a Békés Megyei Könyvtár a magyar kultúra napja, a magyar kultúra hete alkalmából – ismertette Juhász Zoltán igazgató.

Licska Balázs

Juhász Zoltán ismertette a programokat.

Fotó: Bencsik Ádám

Január 22-én, hétfőn 8 és 18.30 között kedvezményes beiratkozási lehetőséget biztosítanak azoknak, akik a földszinti regisztrációs pultnál helyesen válaszolnak két, a magyar kultúrához, a magyar kultúra napjához kapcsolódó kérdésre. Ugyancsak 22-én, hétfőn a Lencsési fiókkönyvtárban kortárs költők mutatkoznak be, a meghívott vendégekkel – Schmidt Líviával, Beraczkáné Veronikával és Berényi Nagy Péterrel – Molnárné Virók Anna beszélget.

Január 23-án, kedden 16 órakor a Békés Megyei Könyvtárban Könyvet a könyvtárba címmel nyílik meg a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium grafikus tanulóinak kiállítása. 24-én, szerdán 17 órakor a Madách Színház engedélyével levetítik A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei című film-szín-játékot. 

Január 26-án, pénteken 14 órakor Temetőkultúráról… címmel tartanak ismeretterjesztő rendezvényt, amelyen szóba kerülnek a hazai temetőkultúrák és a rekreációs lehetőségek egyaránt. 17 órakor író-olvasó találkozónak ad otthont a békéscsabai bibliotéka: érkezik László Boglárka, a Párizs, 1867 és A Bánlaky-örökség című történelmi regények szerzője.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában