Kölcsey eszmeisége

2024.01.23. 15:01

A magyar kultúra napján tartottak ünnepi estet a kovácsháziak

A mezőkovácsháziak a városi könyvtárban ünnepelték a magyar kultúra napját hétfőn.

Csete Ilona

Csepreghy Elemér osztotta meg ünnepi gondolatait a résztvevőkkel

Fotó: Gigacz Balázs

Szabóné Faragó Julianna aljegyző köszöntője után az elmúlt év kulturális eseményeiből összeállított montázst láthatott a publikum, majd ezt követte Csepreghy Elemér polgármester ünnepi beszéde – számoltak be a város hivatalos közösségi oldalán. Kiemelte a magyar nyelv szépségét, fontosságát és egyediségét, valamint köszönetet mondott mindenkinek, aki a városban a magyar kultúra területén dolgozik. 

Cs. Tóth Imre nyugalmazott iskolaigazgató ünnepi gondolataiban arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar nyelv, Kölcsey eszmeisége és a magyar kultúra védelme mindannyiunk közös feladata. Az ünnepi műsort az idei évben Kotroczó Gábor szolgáltatta, aki többek közt Szécsi Pál, Cserháti Zsuzsa és Balázs Fecó dalait varázsolta a könyvtár emeletére, közönsége elé. A rendezvény állófogadással ért véget, ahol Albertus László alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

A városi könyvtárban tartották az ünnepséget

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában