Közlekedés

2024.05.03. 09:57

Ezeken a mellékutakon javítják a burkolatot Békésben

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját beruházásában átfogóbb üzemeltetési és fenntartási, valamint burkolatjavítási munkák kezdődnek péntektől több Békés vármegyei mellékúton Békéscsaba és Sarkad térségében. A május 31-ig tartó burkolatjavítási munkálatok sebességkorlátozások és jelzőőrös forgalomirányítások mellett zajlanak majd.

Papp Gábor

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. békéscsabai és sarkadi mérnökségének területén is burkolatjavítási munkák kezdődtek – tájékoztatta lapunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya. 

burkolatjavítás, közlekedés, mellékút, közút
Burkolatjavítási munkálatokra számíthatnak a közlekedők több mellékúton is. Illusztráció: MW

Ennek keretein belül első körben a Békéscsaba és Doboz, a Doboz és Sarkad, valamint a Sarkad és Sarkadkeresztúr közötti mellékutak több szakaszán is marási munkák indulnak el egészen május 8-ig, ezt követően gondoskodnak majd a szakemberek a kimart szakaszok aszfaltozásáról. A befejezési munkák során továbbá elvégzik a padkarendezési, burkolatjel festési feladatokat és a forgalomtechnikai jelzések karbantartását is a Magyar Közút munkatársai.

Forgalmi változások a burkolatjavítások térségében

A beavatkozások térségében forgalom- és sebességkorlátozás lesz érvényben, emellett jelzőőrös forgalomirányításra is számíthatnak majd a közlekedők. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, az utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A javítási munkák elvégzéséig a Magyar Közút a közlekedők türelmét és megértését kéri.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!