Élménypecázás

2024.05.20. 14:27

Fénykép, puszi, s irány vissza, a vízbe - Szabóék gigahalainak ez a sorsa

Jól telt nálatok a hosszú hétvége? Ez a kérdés most nagyon aktuális. A dombiratosi Szabó Attila feleségével és fiával egyértelmű választ adott nekünk, amikor felhívtuk. Napokon át a lajosmizsei horgásztónál pecáztak, remek fogásaikról posztoltak is képeket. Nem lehetett nem felfigyelni a sikereikre. Pláne, hogy családi sikerek voltak egytől egyig.

Csete Ilona

Szabó Ádám se maradt le szüleitől, itt a bizonyíték, ez a ponty is szép példány

Forrás: Facebook

Éppen vonalban voltunk a Szabó családdal, amikor felkiáltott a férj: Tetszik hallani? Ez a kapásjelző hangja! Visszahívom! – és ezzel megszakadt a vonal.

Néhány perc várakozás után elmesélte a családfő, Szabó Attila, hogy a felesége, Marika kifogott egy újabb pontyot. De alig jutott mondandója végére, már nevetve jelezte, Ádámnál, a fiánál is kapás van.

Szabó Attila első nagy fogása egy tokhal volt a hétvégén
Forrás: Facebook

Valahogy így, a Szabó család vízparti élményeikkel fűszerezett elbeszélésével telt a tollforgató hétfő délelőttje, őket hallgatni is élmény volt.

A dombiratosi család – Szabó Attila buszsofőr, Marika, a felesége szociális gondozó, Ádám csatlakozik hozzájuk, szeret horgászni, de Dávid inkább füvet nyír otthon – elmesélte, évente négyszer időt szakítanak arra, hogy ezen a helyen eltöltve több napot, fantasztikus horgászélményekhez jussanak. Itt minden kifogott halnak jár egy puszi, pózolás a fotó kedvéért és irány vissza a vízbe.

Szabóné Marika élménypecázásnak nevezi ezeket az alkalmakat, az ő rekordja ez a tőponty volt, 19 kilós
Forrás: Facebook

– Főzőcskézünk, rejtvényt fejtünk, kikapcsolódunk a mindennapokból s közben az élménypecázás feltölt bennünket – ezt már a feleség, Marika mesélte, akinek ezen a hétvégén a rekordja egy 19 kilós ponty volt. Férjével pár éve jár pecázni, miután levizsgázott. Örülnek, hogy egyik gyermekük is szívesen velük tart. Állítólag már több ismerőst megfertőztek a vízparti kikapcsolódás élményével, szívesen csatlakoznak hozzájuk kollégák, barátok.

– Nekem itt az első sikerélményem pénteken volt, az első tokhalammal készült a fotó, 14 kilós volt. S ahogy kellett, visszaengedtük és vártuk a következőt. Élmény ezeket a szép példányokat kifogni, valójában a szép hely, az együttlét, a pihenés és persze a horgászat az, ami motivál bennünket – tette hozzá a férj, de már a víz felé figyelve adott segítséget (Tekerd meg az orsót! - felkiáltással) feleségének, így a beszélgetés reményeink szerint egy újabb sikeres fogással ért véget Szabóéknál pünkösd hétfőjén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában