Összefoglaló

2024.06.02. 19:20

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 2.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. június 2-án.

Beol.hu
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Néhány napon belül másodjára dőlt meg a hivatalos békéscsabai fás-tavi pontyrekord, ezúttal elérve a 20 kilogrammos súlyhatárt – írta Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ). Málik Csaba mesélt hírportálunknak arról, hogy miként érte el a kiváló fogást. Csabának köszönhetően így ismét megdőlt a pontyrekord a Fás-tavon.

Az ötödik, jubileumi Csabai Könyvbörzét szombaton rendezték meg a Békés Megyei Könyvtárban és a környező utcákon. Már a program kezdetén megjelentek az érdeklődők, a könyveket szerető olvasók. Böngésztek a könyvbörze kiadványai között, legyen az gyermek és ifjúsági témájú vagy szépirodalmi kötet.

Olvasó jelzés érkezett arról, hogy Szabadkígyósnál árokba hajtott egy személygépkocsi. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

Szabadkígyósnak és tágabb környezetének történelmében jelentős esemény történt vasárnap. Felavatták a Wenckheim-kastély kertjében Wenckheim Antal József és lánya, az akkor hároméves Krisztina szobrát. Wenckheim Krisztina szobrát Pelyhéné Lipták Gabriella, a helyi általános művelődési központ igazgatója és a család képviseletében Fréderic Wenckheim leplezte le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában