Hol volt, hol nem volt

2023.12.02. 07:50

D. Csontos Julianna alkotásaiból nyílt kiállítás a csabai könyvtárban

Hol volt, hol nem volt… címmel D. Csontos Julianna alkotásaiból, többek között meseillusztrációból nyílt kiállítás pénteken Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban, amely december 30-ig tekinthető meg. A rendezvényen gitáron közreműködött Varga János.

Licska Balázs

D. Csontos Julianna tárlata december 30-ig látogatható. Fotó: Licska Balázs

Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója hangsúlyozta, hogy a bibliotékák a társadalmi jólétet szolgálják, amelyekben valamennyi tudományterület, így a képzőművészet is képviselteti magát. A Békés Megyei Könyvtár és a képzőművészet szoros kapcsolatot ápol – ami részben köszönhető az alapító igazgatónak, Lipták Pálnak –; sok kiállításnak adott otthont idén is.

Varga János, D. Csontos Julianna, Erdősi Géza és Juhász Zoltán a kiállításmegnyitón. Fotó: Licska Balázs

A mostani kiállítás apropóján is kiemelte a Békés Megyei Könyvtár és a képzőművészet kapcsolatát, hiszen D. Csontos Julianna 1985-től 22 éven keresztül volt a bibliotéka munkatársa. Az alkotó eddig még nem mutatkozott be az intézményben, de volt már tárlata például a Lencsési Közösségi Házban és a Téglában, valamint több településen.

A kiállítást Erdősi Géza nyitotta meg, aki szerint D. Csontos Julianna advent idején ajándékkal érkezett. A művész álomszerű, paradicsomi világot tár az alkotásaival a látogatók elé. Kiemelte az aprólékos ábrázolását és azt, hogy a napocskái mindig mosolyt fakasztanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában