Békéscsaba

2023.12.09. 09:03

Bemutatták Brunner Attila Magyarországi városházák című könyvét a megyei könyvtárban

Pénteken délután mutatta be Brunner Attila Magyarországi városházák című könyvét a Békés Megyei Könyvtárban. A szerzővel Kovács Attila könyvtáros beszélgetett.

Gyemendi Réka

Brunner Attilával Kovács Attila beszélgetett.

Fotó: Für Henrik

Brunner Attila a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban érettségizett, majd 2007-2010-ben az ELTE szabad bölcsészet alapszak művészettörténet szakirányán, 2011-2013-ban ugyanitt a művészettörténet mesterképzésen szerzett diplomát.
Projekt résztvevőjeként a Balogh Bertalan Művészeti Alapítványnak dolgozott, majd az Iparművészeti Múzeumban. A nagykőrösi Arany János Közérdekű Muzeális gyűjteményben muzeológus 2016 óta, illetve Budapest Főváros Levéltára munkatársa 2017 óta. Kutatási területe a 19-20. század művészete, különös tekintettel az alföldi régióra és a szecesszióra, de foglalkozott a magyar játéktervezés történetével, Schéner Mihály művészetével és Orlai Petrics Soma munkásságával is. Első könyve Csongrád város szecessziós építészetéről jelent meg (2017). Publikációi közül fontosabbak az Irodalomtörténet, a BUKSZ, a Levéltári Szemle, a Forrás a Séd, a Bácsország folyóiratokban jelentek meg, a társzerkesztőkkel szerkesztett kötetek kiadói a Holnap Kiadó, Budapest Főváros Levéltára, Kiskun Múzeum, MMA Kiadó. 2023-ban megjelent a városházákról szóló, a 2020-as karantén alatt írt munkája.
Bolla Zoltán magyar art deco-ról írt könyvéről írt recenziójáért az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának Opus Mirabile díját nyerte el (2019) – ismertette a szerzőt a Békés Megyei Könyvtár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában