Tintaló

2023.12.08. 16:07

A világ legkisebb cirkusza látogatott Békéscsabára, a Meseházba– videóval

Ámulat és nevetés várt azokra a 20-25 fős óvodás- és iskoláscsoportokra, akik pénteken a békéscsabai Meseházba látogattak. Az udvaron felépült egy mindössze háromméteres cirkuszi sátor a Tintaló társulat jóvoltából.

dr. Nagy Szilvia

Mindenki elfért a világ legkisebb cirkuszában Fotó: Bencsik Ádám

Veres Kriszta, a Meseház vezetője elmondta, a Kecskemétről érkezett duó − Sisak Péter és Sipos Katalin – a hazai bábjátszás élvonalába tartozik, a Tintaló Cirkusz című előadásával 18 éve járja a világot.

– A pillanat különleges, hiszen a Meseház megnyitásának 35. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat nyitánya. Az intézmény 1988-ban alakult meg, működése a mai napig töretlen, ennek örömére egész éven át tartó rendezvénysorozat veszi kezdetét. Arra törekszünk, hogy különleges koncerteket hozzunk, jeles előadókat hívjunk meg minden művészeti ágból. Idén még december 16-án szombaton fellép Urbán Orsi és Révész Richárd a jazz-sorozat záróakkordajént, jövőre pedig a Magyar Kultúra Hetében kezdünk; januárban a Trio Squelini & Csókás Zsolt érkezik Békéscsabára különleges zenékkel és hangszerekkel. Lesz öt csoportos foglalkozásunk is, aztán a decemberi filmklubbal búcsúzunk az évtől – részletezte.

Miközben a gyermekek körbevették az aprócska sátrat és érvényesítették jegyeiket, Sisak Péter elmondta, a Tintaló Cirkuszban klasszikus műsorszámok szerepelnek, épp úgy, ahogy egy hagyományos nagycirkuszban, csak a „kuckóban” minden kicsi, gyermekméretűre igazított.

BA-4136
A felnőttek is belestek az apró sátorba. Fotó: Bencsik Ádám

– Helyzetkomikummal kezdünk, kicsivel hamarabb megjelenik az elefánt, mint ahogy a porondmester szólítja. Aztán a nagyérdemű egyensúlyozó művésszel, kígyóbűvölővel, bohócokkal és akrobatákkal is találkozhat – tette hozzá a művész.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában