Koncert

2023.11.08. 07:36

Az egyházi zene gyöngyszemei csendülnek fel csütörtökön este Békéscsabán

Sacra Musica címmel ad koncertet november 9-én, csütörtökön este 6-tól Endrész Ferenc békéscsabai származású operaénekes, Hajtmann Ildikó előadóművész, ének-zene szakos pedagógus, valamint Gál Csaba zongorista a Békéscsabai Páduai Szent Antal-plébániatemplomban.

Gyemendi Réka

Gál Csaba és Hajtmann Ildikó már többször adott közös koncertet.

Fotó: Bencsik Ádám-archív

A zenészeknek néhány éve már volt egy hasonló műsoruk, ahol az egyházi-szakrális művek mellett felcsendültek opera áriák is, most azonban kifejezetten egy templomi, szakrális műsort állítottak össze az érdeklődő közönségnek. Többek között olyan népszerű énekek hangoznak el, mint például Schubert: Ave Maria című szerzeménye. A főként latin nyelvű remekművekből álló műsor szövegének megértését egy kivetítőn magyar nyelvű feliratozással is segítik.

Reméljük, hogy ezek a dallamok megérintik a komolyzenében kevésbé jártak emberek lelkét is. Bízunk benne, hogy a csodálatos katolikus templom hangulata fokozza majd a felcsendülő énekek lelkiségét, és a hallgatóság egy órára kiszakadhat a mindennapokból fogalmazott Endrész Ferenc operaénekes, aki egyébként a nyáron egy nemzetközi versenyt is megnyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában