Békéscsaba

2023.08.02. 16:35

Kortársaiknak muzsikáltak a fúvószenekar tagjai a napközis táborban

Nyári napközis tábort szervezett a békéscsabai önkormányzat 6-12 éves gyermekek számára két iskolában. Azért, hogy a szervezők változatosabbá tegyék a gyermekek táborban eltöltött idejét, több kiegészítő programelemmel is készültek. Ebben az önkormányzat által támogatott sport, közművelődési, művészeti szervezetek segítettek.

Gyemendi Réka

Zenei előadás az Erzsébethelyi Általános Iskolában

Fotó:  Bencsik Ádám

Ilyen programelem volt a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar mini fóvós koncertje is szerdán. A zenekar kora délelőtt az Erzsébethelyi Általános Iskolában, azt követően a Lencsési Általános Iskolában muzsikált, ahol a zenekar diák tagjai mutatták be hangszeres tudásukat a táborozó gyermekeknek. Az utóbbi helyszínen egy kötetlen, hangszerbemutató jellegű, rövid, fellépést hallhattak az érdeklődők, közös számokkal és szóló, illetve kamara darabokkal. 

A fiatalok harminc percben ismerkedhettek meg a rézfúvós és ütős hangszerekkel, akinek pedig kedve volt, ki is próbálhatta őket. Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar Egyesület elnöke hozzátette, ezen túlmenően több érdekességet is elárultak a hangszerekről és meg is énekeltették a gyerekeket, így igazán jó hangulatban telt az idő az iskolákban.

Bízunk abban, hogy sokaknak megtetszik a hangszeren való játék, és később akár zeneiskolába is beiratkoznak a gyermekek. Hiszünk abban, hogy a jövő koncertlátogató közönségét is így tudjuk kinevelni, hogyha szó szerint közel visszük a gyermekekhez a zenét, a zenei élményt akár egy minikoncert keretében fogalmazott  Mohácsiné Szeverényi Ágnes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában