Békéscsaba

2023.07.14. 17:33

Megfestették a béke szigetét

A Béke szigetén címmel nyílt meg a Padlásterápia 15. kurzusának alkotásaiból összeállított kiállítás pénteken a Békés Megyei Könyvtárban. Huszonkét művésztől összességében több mint száz festmény szerepel az augusztus 19-ig megtekinthető tárlaton.

Licska Balázs

A tárlat augusztus 19-ig látható a Békés Megyei Könyvtárban

Fotó: Bencsik Ádám

A foglalkozásokat vezető G. Pataki Mária elmondta, hogy a címmel a háborúra utaltak, arra, hogy szeretnék, ha vége lenne. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a béke szigetét mindenki saját magában lelheti meg, és legyen bármilyen akadály, ha belül béke van, akkor rendben mennek a dolgok. Úgy véli, az alkotók egyéniségek, minden festmény önmagában is egy csoda, a festők saját meglátásuk szerint ábrázolták a béke szigetét, járták körül a témát.

A megnyitón Kertész Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese emlékeztetett, hogy 2018 óta működik a Padlásterápia, a közösség tagjai kéthetente találkoznak és festenek együtt a Lencsési lakótelepi bibliotékában. Az elmúlt öt évben száznál is több alkotó vett részt a foglalkozásokon, amelyek kurzusai mindig egy-egy téma köré épülnek. Érdekesség: a művészek mindössze öt alapszínt használnak, azokból keverik ki a további színeket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában