Köröstarcsa

2023.07.08. 15:53

Látványos lovagi játék és gólok a Hal- és Falunapokon - galériával, videóval

Labdarúgótornával, főzőversennyel, látványos történelmi és lovagi játékokkal, valamint koncertekkel várták, várják az érdeklődőket a szombati köröstarcsai Hal- és Falunapokon. Az egész napon át tartó rendezvénysorozaton az Apostol és az East End is koncertet ad.

Papp Gábor

Fotó: Für Henrik

Egész évben arra készülünk, hogy legyen egy olyan nap, amikor a helyiek és a hozzánk látogató vendégek kötetlenül, változatos programokon keresztül érezhetik jól magukat – nyilatkozta lapunknak Lipcsei Zoltán. A település polgármestere elmondta, igyekeztek úgy összeállítani a rendezvényt, hogy abban a sportrajongóktól a gasztronómia kedvelőin át, a fiataloktól az idősebbekig tényleg mindenki találjon a kedvére való kikapcsolódást.

Ennek megfelelően az esemény egyik nyitóakkordjaként labdarúgótornát rendeztek négy csapat, a szeghalmi, a mezőberényi és a köröstarcsai öregfiúk, valamint a polgármester-válogatott résztvételével. Utóbbi csapatban a teljesség igénye nélkül Dankó Béla országgyűlési képviselő, Szelezsán György Elek polgármestere, Varga Gábor, Medgyedbodzás és Lipcsei Zoltán, Köröstarcsa polgármestere, valamint Hegedűs László aljegyző is pályára lépett. A megmérettetést egyébként a szeghalmiak nyerték a polgármester-válogatott előtt.

– A sport nagyon fontos része településünknek, ezért is döntöttünk a torna megtartása mellett – hangsúlyozta. Lipcsei Zoltán szólt arról is, felmerült, hogy miért ezen a szombaton hívták életre a hal- és falunapot, hiszen más településeken is vannak hasonló programok a hétvégén. Ezzel kapcsolatban kifejtette, a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet miatt már hónapokkal ezelőtt leegyeztették az előadók fellépését, és kijelölték az esemény időpontját is. Így kedvezőbb anyagi pozíciók között rendezhették meg a programot.

Miután Lipcsei Zoltán a labdarúgótornán vett részt, a hal- és falunapokat Nosza József alpolgármester nyitotta meg. Fogadták a testvértelepülés, a vajdasági Orom delegációját. Megnyílt Molnár Miklós Tájképek című kiállítása és a Judit’s Furniture Bútorgaléria tárlata. A kiállítást Végh Judit, a galéria alapítója nyitotta meg. Megtartották az elszármazottak találkozóját és a Köröstarcsáért Barátok Egyesülete közgyűlését.

Óriási sikere volt és remek látványosságot tartogattak a Történelmi és Lovagi Játékok, amelyeket a Mezőberényi Íjász és Sportegyesület szervezett. A színpadi programok részeként fellépnek a köröstarcsai óvodások, bemutatót tart a Mezőberény Malom Fitness DSE, a Köröstarcsai Mazsorett Együttes Gyémánt Csoportja. Koncertet ad az Apostol és East End. A Retro diszkót pedig egy feltörekvő helyi dj tartja Kovács Krisztián tartja.

Remek ételek készültek
A hal- és falunap keretében ismét megtartották a hal- és tájjellegű ételek főzőversenyét, illetve a házi pálinkák versenyét.

A halételek versenyében az első helyet a Szép csapat érdemelte ki, másodikok lettek a Békési Ízőrzők, míg a harmadik helyen a Szekszárd Gyöngye csapata végzett. A tájjellegű ételek ételek között Gilik Mihály szürkemarha-pörköltje lett az első, az önkormányzat birkapörköltje a második, míg Szalai Róbert babgulyása a harmadik. A pálinkák között az első és a harmadik helyet egyaránt Győri László érdemelte ki, míg a második Bak János lett.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában