Beol podcast

2023.07.18. 16:57

Az utazás is motiválta a zenélésben: Hegedűs Józsi a vendégünk

A közelmúltban jelent meg a szabadkígyósi születésű Hegedűs Józsi szólólemeze „A szívemből a félelmet kioltom” címmel. A zenésszel Gyemendi Réka újságíró beszélgetett inspirációról, tervekről, zenéről.

Gyemendi Réka

Józsi elmesélte, zenéből élő ember nem volt a családjában, bár a dédnagyapja a regék szerint prímás volt egy moziban, ahol némafilmek alatt játszott, nagypja zongorázott, édesapja basszusgitározott fiatalon. Élénken él viszont az emlékeiben az a piros színű, csehszlovák basszusgitár, ami a szobájában volt, amit, mikor először látott akkora volt, mint ő. Unokatestvéreivel, öccsével sokat játszottak zenekarosat, tizenkét évesen pedig már rocksztár akart lenni. 

Elmondta, most tanulja, hogy a zenélés valóban egy szakma amihez nagyon sokat kell tanulni. Kiemelte, tényleg kell az a tíz év színpadi tapasztalat, hogy utána az ember pénzt is keressen vele, és természetesen nagyon profin kell csinálni.  Korai motivációival kapcsolatban visszaemlékezett:  kisgyermekként nagyon kevés lehetősége volt utazni, azonban élt benne ez az igény és tudta, hogy ha valaki zenész, akkor bejárja a Kárpát-medencét. Ez a vágya elmondása szerint abszolút teljesült. Hegedűs Józsi betekintést nyújtott abba, hogyan születnek a dalai és mely zenészek vannak rá a legnagyobb hatással.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott vagy a Spotify-on!  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában