Színes programok

2023.06.04. 10:12

Szerzői estek és bemutatók színesítik az ünnepi könyvhetet Békésben

Békés vármegyében könyvbemutatókkal és szerzői estekkel telik az immár 94. Ünnepi Könyvhét. A könyvtárak színes programokkal készülnek vármegye szerte, melyekben helyet kap természetesen Petőfi Sándor, a gyomaendrődi Kner család, és a Bárka folyóirat is – írta meg az MTI.

V. E.

Péter Erika új verseskötetét is bemutatják Békéscsabán.

Fotó: Bencsik Ádám

Gazdag programkínálattal, kötetbemutatókkal, szerzői estekkel várja az érdeklődőket Békés vármegye több könyvtára is a 94. Ünnepi Könyvhét alkalmából.

A Békés Megyei Könyvtár június 8-án, csütörtökön nyitja a rendezvények sorát Békéscsabán Vozár M. Krisztián térzenei fellépésével és Reisinger János irodalomtörténész Petőfi Sándorról szóló előadásával – mondta el Juhász Zoltán igazgató. Másnap pedig Péter Erika Szívverések című új verseskötetének, valamint Bagó Tünde Ella háborúja című kötetének bemutatója lesz, továbbá kiállítás nyílik Janáky Viktor Munkácsy-díjas keramikus alkotásaiból. Ráadásként még egy pályakép-bemutatót is tartanak Janáky Marianna íróról, költőről. Ezen programokat a békéscsabai Ökrös Trió és a Bartók Béla Vegyes Kar koncertje színesíti.

Mint kiderült, előzetes regisztráció mellett látogatható majd június 9-én a Könyvheti Borudvar, ahol felolvasásokkal, zenével tarkított kóstoló várja az érdeklődőket. Majd június 17-én, szombaton, a könyhétzáró irodalmi délutánon egyebek mellett a Bárka irodalmi, művészeti, és társadalomtudományi folyóirat legújabb számát mutatják be.

Gyulán, a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban szintén előad Petőfiről Reisinger János, de mellette zenés beszélgetést tart Az én Petőfim címmel Jantyik Zsolt szövegíró, énekes is. Bemutatják Ambrus Lajos József Attila-díjas író Nagy almáskönyv című könyvét, valamint Kaáli Nagy Géza professzor önéletrajzi ihletésű, A lombikbébiktől az autó-motor múzeumig című kötetét. Ugyanitt június 14-én, szerdán további két könyvbemutatót tartanak. Az egyiket Elek Tibor, a Bárka folyóirat főszerkesztője, a Gyulai Várszínház igazgatója írta Szerelmem, Erdély címmel, a másik Erdész Ádám nyugalmazott levéltár-igazgató munkája, Levelek a Kner család életéből 1938-1949 címmel.

A szarvasi városi könyvtárban június 9-én, pénteken négy szarvasi író könyvét mutatják be: Orosz Iván verseit, dalait, novelláit és tanulmányait; Börcsök Józsefné Ház trombitafolyondárral című könyvét¸ Molitorisz Pál Jól végződő történetek, valamint Bíró Gyula Repedések című könyvét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában