Beol podcast

2023.06.11. 15:51

Péter Erika a Beol-podcast vendége: költeményei szívveréseit adják vissza

Megjelent a békéscsabai Péter Erika új verseskötete az ünnepi könyvhétre. A Szíverrések alkotásai, „lélekzetei” felnőtteknek szólnak, a békéscsabai költőnő a fájdalmait és belső békéjét énekli meg a sorokkal. Elmondta, négy év termését gyűjtötte össze, a járvány is közrejátszott abban, hogy több verse született az elmúlt időszakban.

N. Sz.

Péter Erika egy-egy verse egy-egy szívverés

Fotó: Bencsik Ádám

– A Szívverések egy válogatás, amiben őszintén elmondom, átadom az érzéseimet az olvasónak. Vannak benne kifejezetten bensőséges sorok, de úgy gondolom, ez a fajta kitárulkozás hozzátartozik a hiteles alkotáshoz. Saját tragédiám, fiam halála felett érzett fájdalmam mára sem múlt el, csak megtanultam együtt élni vele. Nem vidámak a versek – az ilyen hangvételt a gyerekeknek tartogatom – de nem is neurotikusak. A sorok végén szinte mindig megcsillan a remény – részletezte a költőnő. Hozzátette, szívfájdalma, hogy egyre kevesebbet olvasnak az emberek, a felnőttek egyre ritkábban forgatnak még klasszikusokat is, pedig a versek olvasása lényegesen kevesebb időt igényel, mint például egy regény. 

– A Szívverésekben a nagyvilág aktuális történéseit is figyelembe vettem, amik számomra feledhetetlenek, vagy feldolgozatlanok. Gyakran használtam természeti képeket, a fák szimbólumként jelennek meg, emberi tulajdonságokkal ruházom fel azokat  – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában