Elismerés

2023.06.19. 13:13

Első alkalommal adták át a Sinka-díjat Vésztőn

A Sinka István Művelődési Központ, Népfőiskola és Városi Könyvtár fontos feladatának tekinti, hogy ösztönözze a Vésztőn élő tehetséges fiatalokat, akik aktívan részt vesznek a helyi kulturális életben is.

Licska Balázs

Bagó Zsófia és Gurmai Balázs érdemelte ki a Sinka-díjat

Első alkalommal adták át a napokban Vésztőn a Sinka-díjat, az elismerést a Szabó Pál általános iskolából Bagó Zsófia, a Kis Bálint református általános iskolából pedig Gurmai Balázs érdemelte ki – ismertette Csősz Ferenc, a jutalmat adományozó Sinka István Művelődési Központ, Népfőiskola és Városi Könyvtár igazgatója az intézmény Facebook-oldalán.

Mint írta, az intézmény fontos feladatának tekinti, hogy ösztönözze azokat a Vésztőn élő és tanuló fiatalokat, akik aktívan részt vesznek a helyi kulturális életben, akik tehetsége, tevékenysége a biztosíték arra, hogy a város a jövőben is kulturális központ maradhasson a Sárréten. Ezért a művelődési központ ettől az évtől minden esztendőben Sinka-díjat adományoz egy-egy ballagó nyolcadikos tanulónak mindkét helyi általános iskolából. Annak a két fiatalnak, akik vésztői diákéveik alatt kiemelkedő kulturális tevékenységet folytattak, akik a legtöbb alkalommal vettek részt közreműködőként iskolai, városi rendezvényeken, esetleg képviselték intézményüket és Vésztőt fesztiválokon, versenyeken, vetélkedőkön. Mint közölte, a Sinka-díj odaítéléséről a két általános iskola vezetőinek javaslata alapján döntenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában