A katona története

2023.05.06. 09:21

Gálakoncert színészlegendákkal a Csabagyöngyében

Igazán különleges előadásra hívja fel a közönséget a Filharmónia Magyarország. A zene és irodalom kapcsolatát mutatja be a Fesztivál Akadémia Budapest koncertje két korszakos mű előadásával Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban május 9-én.

Ny. L.

Forrás: Shutterstock

A Filharmónia Magyarországnál közölték, Igor Stravinsky játékra és táncra írt elbeszélését, A katona történetét különleges szereposztásban és koncepció szerint viszik színre Ascher Tamás rendezésében. Molnár Piroska a mesélő, az egyes szerepekben pedig Bezerédi Zoltánt, ifj. Vidnyánszky Attilát és Kelemen Hannát láthatja a közönség. A nívós rendező és színészi gárda garantálja a sikert, a különleges élményt a nézők számára.

Az ördöggel szerződést kötő katona fausti története Stravinsky és francia-Svájc legnagyobb írója, Charles Ferdinand Ramuz közös szülötte. A háború nehézségei és az orosz forradalom minden anyagi forrásától megfosztotta Stravinskyt, aki olyan darabot szeretett volna írni, mely könnyen előadható, és így garantálja a sikert. A zeneszerző minimálisra redukálta a zenekart, a hangszercsoportok legjellegzetesebb tagjait hegedű, nagybőgő, klarinét, fagott, kornett (vagy trombita), harsona és egy ütőshangszer alkotta szeptett képviseli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában