József Attila

2023.04.05. 16:19

Ne versenyezz! Szavalj! Verset mondj! – élvezték a pillanatot Orosházán

Orosházán rendeztek József Attila szavalóversenyt szerdán a művelődési központban. Elegánsan felöltözött lányok, fiúk várták izgatottan a kezdést, nekik is szánta megnyugtató gondolatait Víghné Pintér Lilla, a református iskola igazgatója. Arra kérte a nevezőket: Ne versenyezzenek! Szavaljanak! – ezt tegyék felszabadultan.

Cs. I.

Kovács Klaudia

Fotó: Für Henrik

A szép szó ünnepén megemlékeztek József Attiláról, aki születésétől élete minden percét pillanatokra bontva élte át, s vált a század legnagyobb lírikusává. Április 11. a magyar költészet, a magyar költők ünnepnapja. De ki is a költő?

– A társadalom lelkiismerete, a csendesek szókimondója, a hétköznapi ember, vagy minden együtt. A költő nem misztikus lény, hanem olyan ember, akinek érzékeny lelke megsokszorozza a látást és finom árnyalatokban is érzékeli a bennünket körülvevő világ minden rezdülését. Példát ad – hangzott el a köszöntőkor.

Víghné Pintér Lilla megszólítva a gyerekeket úgy fogalmazott, József Attila örömmel látná, hogy akik most erre a versenyre neveztek, a versek szeretetét nem tagadják meg.

– Azt kérem mindenkitől, ne versenyezzen! Verset mondjon! Szavaljon és élvezze a pillanatot! – e gondolatokkal nyitotta meg a versekkel való találkozás eseményét az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában