X. Színházi Olimpia

2023.04.11. 06:38

Izraeli művésznő érkezik a Bábművészeti Világtalálkozóra, Békéscsabára

A startpisztoly hamarosan eldördül, a Bábművészeti Világtalálkozó, mely a Színházi Olimpiák történetében egyedülálló módon idén a bábszínházakat is beemeli a színházi eseménysorozatba, április 9-én veszi kezdetét. Az olimpia három hónapon át tart majd, 750 programot ölel fel; 58 országból, 400 társulat 7500 fellépője érkezik hazánkba.

N. Sz.

Yael Rasooly bemutatkozik Békéscsabán

Forrás: Facebook

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Békéscsabai Napsugár Bábszínház is szervezője, lebonyolítója lesz a nemzetközi programnak. Varga Anna marketing menedzser elmondta, az első előadás április 15-én 18 órától lesz a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban; Yael Rasooly izraeli művésznő Paper Cut című, felnőtteknek szóló előadását láthatja a közönség, mely a Színházi Olimpia mellett a Munkácsy Negyed programjának is része. Hozzátette, a világtalálkozó második állomása a „Határtalanul magyar” lesz. 

– Május 13-15. között Écsi Gyöngyi vágsellyei születésű lelkész, népdalénekes, -gyűjtő, bábszínész érkezik hozzánk Szőlőszem Kálmán című előadásával. Először Békéscsabára, aztán Szegedre, majd Kecskemétre hozza el meséjét. A harmadik sorozat a Szervusztok, Pajtikák! nevet viseli; triolánk május 26. és június 25. között több, mint harminc előadással várja a közönséget. 

Fellép az ukrajnai Art Prom - V.O.S.A. a gólyalábas menetszínházzal és a spanyol Teatro La Baldufa Zeppelin című utcaszínházi előadásával. Itt lesz velünk Tom Gerder Panora Kinoja, és fellép Keresztes Nagy Árpád Krisztus urunk és a furulya című előadásával – részletezte a kínálatot Varga Anna marketing menedzser. Hozzáfűzte, a világtalálkozó programjai a bábművészet sokszínűségét, a műfaj sokoldalúságát, kortalanságát hivatottak képviselni. 

– A 13 vidéki bábszínház triolákba szerveződve vesz részt a programsorozaton. A Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a kecskeméti Ciróka Bábszínház és a szegedi Kövér Béla Bábszínház alkotja a Dél-keleti triolát. Óriásbábosok, vásári bábjátékosok, marionett játékosok és még megannyi magyar és külföldi alkotó lép fel április 9. és június 30. között ezen a három helyszínen – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában