Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud

2023.04.21. 11:48

Betáncolták magukat az országos döntőbe a szentetornyai nyugdíjas zumbások

A tánc élteti a szentetornyai zumbásokat. A nyugdíjasok fiatalos lendülettel tanulnak, gyakorolnak. A kitartó, szórakoztató munkájukkal betáncolták magukat az országos döntőbe.

Cs. I.

Közösségüket összetartja a mozgás öröme, a sok sikerélmény

Forrás: BMH

A szentetornyaiak Harsonája adta hírül, hogy a 3 éve alakult lelkes kis csapat valami különösre vállalkozott. S hogy mitől szokatlan? A falusi életvitel része a tánc, de nem biztos, hogy annak is az alternatív formája.

A modern irányzatoknak, az egészséges életmód követőinek teljesen természetes, ha olyanról hallanak, mint a zumba, cross fit, kangoo jumps, jóga, funkcionális edzés, spinning, TRX... Vidékre mindez lassabban gyűrűzött be. Így volt ez Szentetornyán is, amikor néhányan kitalálták, hogy zumbázni szeretnének. A csapat zöme hatvan feletti. Voltak, akik a szenior zumba hallatán csak legyintettek. Mások megmosolyogták őket. Megint mások azon a véleményen voltak, hogy ebben a korban nem illik ugrálni.

A kis csapat mégsem adta fel, és hűségesen követték vezetőjüket, Bogdánffy-Szőke Anettet. Hónapról hónapra ügyesebbek lettek. Izgultak első nyilvános fellépéseik előtt, sőt, még most is van egy kis drukk bennük, ha közönség elé lépnek. 

Gondoltak egy merészet, és beneveztek az Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud versenyébe. A békéscsabai elődöntőben bravúrosan szerepeltek, bejutottak a hajdúszoboszlói döntőbe, amit májusban rendeznek. Szeretnének ott is jó helyezést elérni, ezért addig is keményen gyakorolnak.

Megmutatták, hogy a nyugdíjas kor is lehet aktív, hogy a mozgás ebben a korban is segít, jókedvre derít, jó közösséget kovácsol és szórakoztat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában