A Padon

2023.03.26. 13:50

Gyulán is apa születik, egyedi előadás a várszínházban

A PADON – apa születik című, valós történetek alapján született képzeletszínházi előadást tekinhetik meg az érdeklődők a koraszüléssel és a koraszülöttekkel kapcsolatos apai érzelmekről március 27-én, hétfőn 19 órától a Gyulai Várszínház kamaratermében – jelentette be a darab pénteki beharangozóján dr. Elek Tibor, a teátrum igazgatója és dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke.

P. G.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed ás dr. Elek Tibor

Dr. Elek Tibor elmondta, a történet főszereplője három férfi, akik várták gyermekük érkezését, ám mindannyiuk élete 180 fokos fordulatot vett, miután a picik koraszülöttként jöttek a világra. Kiemelte, a valós történeteken alapuló, képzeletszínházi előadás az édesapák élményeit, vívódásait mutatja be, találkozásukat ezzel a váratlan, küzdelmes helyzettel. Az igazgató elmondta, Abdul doktor kereste meg azzal, hogy ezt az előadást érdemes lenne Gyulán is bemutatni.

– Miután a Gyulai Várszínházban mindig szívesen mutatunk be egyedi, nem hagyományos előadásmódú, izgalmas és érdekes produkciókat, természetesnek tartottuk, hogy A PADON című darabot is örömmel látjuk – fogalmazott.

A beharangozó „főszereplője” volt egy egykori gyulai kórházi pad, amely a darabnak is fő kelléke lesz, ezen ülve a három édesapa beszélget majd. Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta, hazánkban minden tizedik-tizenkettedik gyermek koraszülöttként jön a világra, így valamilyen módon, családi vagy ismerősi szinten szinte mindenki érintett.

Elárulta, hogy tavaly a Ridikül című tévéműsorban találkozott Tollár Mónikával, a darab dramaturg-rendezőjével, és már akkor nagyon megfogta a darab ötlete. Ezt követően kezdtek egyeztetésbe arról, hogy az előadást érdemes lenne Gyulán is bemutatni, ami dr. Elek Tibor segítségének köszönhetően meg is valósul.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában