Andrássy Gyula Gimnázium

2023.03.16. 16:53

Angolul, németül szónokoltak a békéscsabai retorikaversenyen

Angol és német nyelvű retorikaversenynek adott otthont csütörtökön az Andrássy Gyula Gimnázium, amelyre tizenhárom középiskolából ötvennél is több tanuló jelentkezett.

L. B.

Tizenhárom középiskolából összesen ötvenöt diák vett részt az Andrássy gimnáziumban rendezett retorikaversenyen

Fotó: Bencsik Ádám

A megmérettetést szervező angoltanár, Buzás Edina elmondta, hogy olyan, előzetesen megadott témák közül választhattak a diákok, mint a középiskolai stresszkezelés; az, hogy fontos-e a kultúra a társadalom számára; az, hogy milyen egy álomiskola; vagy a pí, mint az univerzum legkülönlegesebb száma. Mindezekről 8-10 percben beszéltek, szónokoltak a fiatalok, és az elmondottakat egy prezentációval ugyancsak alátámasztották.

Hozzátette, óriási volt az érdeklődés a verseny iránt, amely több mint tízéves hagyományra tekint vissza, és egy helyi viadalból nőtte ki magát vármegyei szintűvé. A bírálóbizottság több szempont alapján értékelte a középiskolások teljesítményét és beszédeit. Számított a téma mellett az, hogy miként alkalmazzák közép- és emelt szinten az idegen nyelvet a fiatalok, és hangsúlyt kapott az előadásmód is, tehát az, hogy milyen retorikai készségekkel bírnak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában