Filharmónia

2023.02.27. 11:05

Vidámsággal fűszerezték a komolyzenét, még a néma furulya is megszólalt Békéscsabán

A Filharmónia különleges zeneórájával indult a hét az Erzsébethelyi Általános Iskolában hétfőn reggel. Lőrincziné Hrabovszki Márta tanító köszöntötte a gyerekeket, elmondta, hatalmas öröm, hogy csaknem százan gazdagodhatnak helyben – a Madách és a Rózsa utcai telephelyen is – komolyzenei élménnyel. Hozzátette, a jaminai városrészből nehezebb és költségesebb is bejutni a központba, ugyanakkor a kulturális programokat értékelik és igénylik a diákok és a szülők is.

N. Sz.

Csaknem száz diák hete indult komolyzenével

Fotó: Für Henrik

Mohácsiné Szeverényi Ágnes a Filharmónia Magyarország kulturális szervezője elmondta, a három részből álló előadássorozat első felvonásában Döge Csaba és Szilágyi Attila művésztanár lepte meg fiatal közönségét egy interaktív zenés mesejátékkal. 

– A zeneóra ifjúsági bérlet ebben a tanévben közel négyezer Békés vármegyei gyermekhez juttatja el, viszi közel a komolyzenét. Az előadóművészek a jövő koncertlátogató közönségét nevelik, bemutatják a hangszerek csodálatos világát – sorolta, hozzátéve, a Néma furulya mesejátékban Döge Csaba kilenc különböző fúvós hangszeren játszik, Szilágyi Attila pedig gitáron kíséri. Rímbe szedett mese elevenedik meg, amit humorral, vidámsággal fűszereznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában