Társastánc fesztivál

2023.02.14. 09:08

Pécsett lépett táncparkettre a békéscsabai szenior csoport

Arany minősítést szerzett standard kategóriában bécsi keringő formációjával a Nyíri Lajos Társastánc Klub szenior csoportja.

N. Sz.

A megmérettetésre Kovács Katalin edző (középen) kísérte el a csapatot

Forrás: BMH

A koreográfiát készítő Gyurkó László táncpedagógus elmondta, tanítványai, akik között negyvenéves és hetvenhárom éves is van, szombaton a VIII. Apáczai Társastánc Fesztiválon léptek fel Pécsett. Az Apáczai Csere János művészeti iskolában megtartott fesztiválon tizenkét Békés vármegyei pár bizonyított a parketten; mindannyian „régi” táncosok, a mozgás gyermekkoruk óta életük része. 

– Ez a legmagasabb minősítés, amit el lehet érni egy adott kategóriában, így nagyon büszke vagyok a táncosaimra. Három zsűri pontozott, akik többek között a párok harmóniáját, tartását, a lépések pontosságot, a formák megtartását, sőt, a koreográfia egészét figyelte és értékelte. A csapat célja most már az arany minősítés megtartása. A járvány után végre beindult a táncos élet, idén több megmérettetésre igyekszünk még eljutni – tette hozzá Gyurkó László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában