Tárlat

2023.02.11. 15:17

Mesés képekből nyílt kiállítás a békéscsabai Téglában

Egyszer volt, hol nem volt… – Filmképek a Magyar népmesék rajzfilmsorozatból címmel nyílt kiállítás szombaton a Tégla Népművészeti Alkotóház és Közösségi Tér galériájában, az Orosházi út 32. szám alatt.

Ny. L.

Nagyon keresett országosan ez az anyag

Fotó: Bencsik Ádám

Az április 21-éig, naponta 9–16 óráig látogatható, 43 képet tartalmazó tárlatot szombaton Tóthné Kiss Szilvia, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület vezetőségi tagja nyitotta meg.

Kölcseyné Balázs Mária, az egyesület munkatársa, vezetőségi tagja elmondta, a Kecskemétfilm Kft. készítette a sorozatot, és tőlük kölcsönözték ki az 50x70 centis képeket. Már tavaly szeptemberben lefoglalták az időpontot, ugyanis nagyon keresett országosan ez az anyag.

Kölcseyné Balázs Mária kitért arra, a Tégla Galériában olyan kiállításokat tartanak 2021-től, melyek valamiképpen kötődnek a Békés Megyei Népművészeti Egyesület tevékenységéhez, illetve Békés vármegyéhez.  Az első tárlatot Szokolay Dongó Balázs rajzaiból, grafikáiból rendezték be. Azóta volt már itt fotókiállítás, valamint kosarakat, gyapjúszőnyegeket is bemutattak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában