Meseház

2023.02.16. 20:12

Jazz-kóstolót tartottak Békéscsabán

Ismét Jazz-Csütörtöknek adott helyet a Meseház Nemzetiségi Klubháza. Tóth Viktor szaxofonművész, aki az Egyesült Államok, India és Európa sok fesztiválját is nagy sikerrel megjárta, újra családias hangulatú jazz előadást tartott az érdeklődőknek.

Gyemendi Réka [email protected]

A rendhagyó jazz-kóstoló a borkóstolók mintájára működik

Fotó: Für Henrik

Veres Krisztina, a Meseház vezetője ismertette, Tóth Viktor az utóbbi években a színpadi fellépések, a zenekari koncertezés mellett több szólókoncertet és koncert-beszélgetést is vállal. Missziójának tekinti, hogy a jelenleg még laikus közönséget a művészetekhez, a zenéhez közelebb hozza. Mindezt egyfajta segítő szándékkal teszi, hiszen meggyőződése, hogy a jazz történelmi hátterének, szabályszerűségeinek, művészeti törekvéseinek, stílusjegyeinek ismeretében a közönség értőbb lesz a zenéhez és a finom árnyalatok felismerése által sok öröme telik majd a zenehallgatásban.

A rendhagyó jazz-kóstoló a borkóstolók mintájára működik, amiben a zenész egy különleges zenei tételsort mutat be, sorban. A testközelből szóló akusztikai élmény élő szaxofonozással, illetve a közvetlen hangulatú, bevezetőkkel, magyarázatokkal tarkított jazz-kóstoló, igazi kuriózumnak számít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában