Dirty Slippers

2023.01.13. 09:03

Lobó-Szalóky Lázár bízik benne, hogy az év második felére helyreáll a koncertélet

– Magyarországon a kultúra állami támogatása szerencsére nagyon magas szinten áll – szögezte le a Magyar Nemzetnek adott interjújában Lobó-Szalóky Lázár. A Dirty Slippers zenekar gyulai frontembere értékelte tavalyi esztendejüket és beszélt idei várakozásairól is.

Beol.hu

Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet

– Számos olyan dolog helyreállt 2022-re, ami megkönnyítette a zenekarok dolgát, mint a városi és a gasztrokulturális rendezvények vagy esetünkben a Gödöllői Királyi Kastély csodálatos parkja, a visegrádi palota szabadtéri színpada adta koncertlehetőségek. 

– Az itteni fellépések pályázati és önkormányzati támogatással valósulhattak meg – értékelte a tavalyi évet Lobó-Szalóky Lázár, a Dirty Slippers énekese, gitárosa a Magyar Nemzetnek, megjegyezve: a téli időszakban nem szoktak „klubozni”, ilyenkor a Suliturnéjukat bonyolítják, ezek azonban idén télen elmaradnak. Így Suliturnéjukat tavaszra, a fűtési szezon utánra szervezik át, s várják a további középiskolák jelentkezését.

Eme turnékon, a zene mellett, prevenciós előadást tartanak, így olyasmiket mutatnak be a diákoknak, amik előre viszik a társadalmat, igyekezve a fiatalokra leselkedő veszélyek kivédésében tanácsokkal szolgálni.

– Az intézményvezetők, most nagyon okosan, azon gondolkodnak, hogy egy harmincperces koncert, majd ugyanilyen hosszú előadás miatt luxus lenne befűteni a tornatermeket, sportcsarnokokat – vélekedett a muzsikus.

Lobó-Szalóky Lázár bízik abban, hogy az idei esztendő, ha nem is olyan, mint a 2019-es, de már normálisabb lehet az év második felére.

A zenész felhívta a figyelmemet, hogy több európai országban remekül működik az állami támogatás rendszere, szemben az Egyesült Államokkal, ahol kizárólag piaci alapon kényszerülnek boldogulni az előadók, együttesek, ami véleménye szerint jóval nehezebb.

– Magyarországon a kultúra állami támogatása szerencsére nagyon magas szinten áll – szögezte le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában