Čabianska Ružička

2023.01.17. 14:11

Csabai Rózsák – A zene, a dal iránti szeretetük állandó

A Čabianska Ružička (Csabai Rózsák) kamaraénekkar is elkezdte idei próbáit a Szlovák Kultúra Házában. Az elsősorban pedagógusokból összeállt csoportot énekelni szerető tagok alkotják, többségük a várost újratelepítő szlovák ősökkel rendelkezik. Így két nyelven énekelnek, szlovákul és magyarul.

Ny. L.

A Csabai Rózsák két nyelven énekelnek, szlovákul és magyarul /Fotó: Csabai Szlovákok Szervezete/Facebook/

 – A Csabai Szlovákok Szervezetéhez tartozó énekkart több éven át Rázga József, majd Szák Kocsis Péter vezette, most Ocsovszki Ildikó karnagyi kezei alatt folytatjuk az éneklést – hangsúlyozta Korcsokné Varga Anna, a Csabai Rózsák titkára. 

– Karvezetőnk a szlovák népdalokat tematikus csokrokba gyűjti. Így például aratási, lakodalmas, fonó és szerelmes dalok alkotják a repertoárt, amit citerazene kísér.

Korcsokné Varga Anna kiemelte, a zene és dal iránti szeretetük nem változott az évek során, ahogy a találkozások öröme is lendületet ad nekik. Az első próbán Ocsovszki Ildikónak megköszönték a múlt évi munkáját, a Čabianska Ružička nevében a virágot Vaszkó István adta át. Elhangzott, idén is több fellépése lesz a Csabai Rózsáknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában