Szilveszteri hangverseny

2022.12.29. 21:34

A fúvósok az egekbe repítették a közönséget Orosházán – galériával

Az Orosházi Fúvószenekar csütörtök esti, 32. szilveszteri hangversenyére minden jegy elkelt. Óriási érdeklődés övezte már a készülődésüket is. Próbált a zenekar, fantasztikusan berendezték az Eötvös sportcsarnokot, majd 18 órakor a mozivásznak kedvelt kalózdalával kezdetét vette a nagyszabású koncert, ahol nagyon sok közreműködő által lett még emlékezetesebb az est.

Csete Ilona

Fotók: Für Henrik

A fúvószenekar számos műfajban otthonosan mozog, színes a repertoár, mindig szívesen megszólaltatnak a zenészek közkedvelt filmzenéket. Rajongóik kedvéért tűzték ismét műsorra az örök páros, Bud Spencer és Terence Hill kalandjai közül a Szuperzsaru, a Banános Joe, a Morcos Misszionáriusok, a Kincs, ami nincs, a Nyomás utána, a Megint dühbe jövünk és a Nincs kettő négy nélkül zenei anyagából összeállított válogatást is.

A közönség népszerű operett slágereket is hallhatott ezen az estén Budapesti foxok címmel.

A zenekar repertoárjában vannak közönségkedvencek és a zenészeknek is megvannak a legkedveltebb számaik, amelyeket újra és újra műsorra tűznek. Ilyen a Hungária-válogatás, amivel tavaly álltak először a nagyérdemű elé, sokáig mindenki kedvence marad, hiszen az Isztambul, a Csókkirály és a Meghalok, hogyha rám nézel hamisítatlan házibuli-hangulatot teremt. Ez a jó hangulat átszőtte az idei koncertet is.

Indulók, filmzenék, számos komolyzenei csemege után a műsor utolsó és nagy meglepetése volt a hangulatfokozó műsorszám: a Reptér című sláger, amellyel az egekbe repítették közönségüket.

A zenekar

Az Orosházi Fúvószenekar tagjai: az ütős sorban Kovács Péter Dávid, Kálmán-Gelegonya Éva, Farkas Illés, Szilágyi Mihály, Lengyel Erik; a mélyrezek, azaz a tubások, harsonások és tenorosok: Kálmán László, Kiszely Nándor, Berta Mihály, Horváth Péter, Szeri István, Török Bence, Id. Farkas Mihály, Berta Karolina, Melega Krisztián és Zsóri István. Kürtök: Melega Tamás, Juhász Márk, Gombkötő Angelika, Sipos Klaudia, Farkas Ákos. Billentyű: Márta Balázs; szaxofonok: Gombkötő Ildikó, Kiss Bence Máté, Feldmann Tibor és Galyas Gábor. Fuvolák: Jeszenszky-Paulovics Bianka, Kardos Gergely, Karkus Edina, Zsóri Luca, Győri-Dani Emma, Kiss Lilla, Dimák Andrea, Mészáros Lili, Bánki-Horváth Jázmin, Mokcsay Réka, Mikulás Kata, Laurovics Anita.  Trombiták: K. Tóth Péter,  Csernai Gábor, Debreczeni Viktória, ifjú Farkas Mihály, Mészáros László, Kamasz Darnel, Kunos Norbert, Fülöp Mihály, Juhász László. Klarinétok: Koós Dóra, Csernai Lajos,  Gyarmati Klára, László Diána, Benkő Barbara, Forján Orsolya, Zalai Bernadett. Karmester: Debreczeni Márk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában