Békéscsaba

2022.10.05. 15:20

Zöld napot tartanak a megyei könyvtárban

A Portéka Kézműves Termelői Közösség tagjait látták vendégül a békéscsabai intézményben, akik bemutatóval, kóstolóval, vásárral kedveskedtek a betérőknek. Este, illetve a hét hátralévő napjain is lesznek még programjaik.

N. Sz.

Bemutatóval, kóstolóval, vásárral kedveskedtek a betérőknek

Fotó: Bencsik Ádám

Korábban már beszámoltunk arról, a hetvenesztendős megyei könyvtárak bekapcsolódtak az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatba; a Békés megyei bibliotéka is színes programokkal, ajándékokkal, kedvezményekkel örvendezteti meg a héten az olvasóit az esélyegyenlőség jegyében, ez az idei mottó. Lukoviczki Anna igazgatóhelyettes elmondta, szerdán zöld napot tartottak, a Portéka Kézműves Termelői Közösség tagjait látták vendégül a házban, akik bemutatóval, kóstolóval, vásárral kedveskedtek a betérőknek.

– Különleges, helyi termékeket lehetett megkóstolni, megvásárolni, de a standok esztétikus látványa, táblája már önmagában lenyűgöző volt. Az aulában helyet kaptak a gyógynövényes szappanok, krémek, macerátumok, mézek, mézkészítmények, háziszörpök, mézeskalácsok, és a különféle ajándékok, például tojástartóból készült, újrahasznosított, egyedi ajándéktárgyak, virágok - sorolta Lukoviczki Anna. Hangsúlyozta, a nap folyamán szép számmal érkeztek olvasók, akik kedvezményes összegért tudtak beiratkozni a könyvtárba.

 

– Késő délután a Petőfi-évhez kapcsolódva szervezünk kiegészítő programot: egyszerű de látványos technikával, fémszalag befűzésével készíthetnek az ügyeskezűek Pilvax-kávéházas, ledes, világító képeslapot a Digilaborban – tette hozzá.

Az este sem marad ki a programok sorából: a fordulatokban bővelkedő életúttal rendelkező, Zsuffa Tünde írót látják vendégül a könyvtár falai között. Az írónő olvasói kívánságra érkezik Békéscsabára, ahol Kovács Attilával beszélgetve mutathatja be Az Ég tartja a földet című könyvét.

Lukoviczki Anna kiemelte, csütörtökön az Európa- és világbajnok mazsorettáncost, Hrubecz Zorkát látják vendégül, szombaton pedig Szarvasra utaznak helyismereti kirándulásra, ahol a könyvtár olvasói megismerik a település értékeit, megnézik a könyvtárat, a múzeumot, az állatparkot. Ez idő alatt Békéscsabán a könyvtár környékén könyvbörze lesz civil kezdeményezésre: lemezek, könyvek, képregények és társasjátékok cserélhetnek gazdát. Zárásként vasárnap csatlakoznak a székelyudvarhelyiek „Fuss neki- kezdeményezéséhez”: kárpátaljai könyvtáraknak gyűjtenek adományt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában