Emlékeztek

2022.10.03. 11:58

Rendhagyó történelemórán keresték fel a csabai ’56-os emlékhelyeket

A Munkácsy Mihály Múzeum szervezésében felkeresték a napokban az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium tanulói a békéscsabai 1956-os emlékhelyeket.

beol.hu

A diákok megismerhették 1956 helyi eseményeit

Forrás: Munkácsy Mihály Múzeum Facebook-oldala

„Rendhagyó történelemóra keretében az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium 10. c. osztályos tanulóival az 1956-os emlékhelyeket kerestük fel Varga Gyöngyi történelem szakos tanár kíséretében” – adta hírül a Munkácsy Mihály Múzeum közösségi oldalán.

Mint fogalmaztak, a diákok megismerhették 1956 helyi eseményeit, a felkeresett helyszíneknél megtekintették a kihelyezett emléktáblákat, történeteket hallhattak olyan személyekről, akik életüket vesztették.

Az elhangzott történetekhez kapcsolódóan fotókat mutattak be, Forrainé Kovács Márta történész-muzeológus jóvoltából. A városi sétát követően a csoport felkereste a Fekete Pál gyűjteményt, ahol Vánsza Pál, a Politikai Foglyok Országos Szövetségének Békés megyei elnöke tárlatvezetését hallgathatták meg a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában