Kulturális nap

2022.09.17. 21:07

Szerb búcsút is tartottak Battonyán

A helyi szerb iskola és a nemzetiségi önkormányzat szerb búcsúba és kulturális napra hívta az érdeklődőket szombaton.

Cs. I.

Bóka-Gulyás Nóra a munkáival

Fotó: A szerző felvétele

A délelőtti templomi püspöki szent liturgia után délután egy kiállításmegnyitóval folytatódott a program a szerb iskola épületében, ahol Bóka-Gulyás Nóra művésztanár munkáit tekinthették meg az érdeklődők, közöttük Erdős Norbert országgyűlési képviselő is, aki a szerb programra érkezett a városba.

Bóka-Gyulyás Nóra és Erdős Norbert országgyűlési képviselő
Fotós: A szerző felvétele

Bóka-Gyulyás Nóra sokszínű alkotó. Rajztanár, de alkalmazott grafikus képesítéssel is rendelkezik, s akinek ízlésvilágát Lonovics László formálta. Az élet úgy hozta, hogy gyermeke születése után talált vissza az alkotás öröméhez. Több kiállításon is bemutatkozott már. Változatos technikával dolgozik, számára a legkedvesebb az akvarell. Az architecturális téma a kedvence, amihez lokálpatriótaként sokszor a környék szépséges épületei ihletik meg. Kikerülnek kezei közül grafikák is, tűfilccel készít expresszív műveket. Fest portrékat, filmhősöket. Legfontosabb szakmai célja az alkotás, a rajz szeretetének kialakítása, a tehetséges fiatalok támogatása. Művészeti iskolás tanulóit segítve idén már két kiállításon is szerepeltek.

A délután a szerb ortodox templom udvarán megtartott vecsernyével, kalács- és búzaszenteléssel folytatódott. Felléptek a szerb óvoda és iskola néptáncosai, majd a vendégsereg átvonult a művelődési házba, ahol szerb bált tartottak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában