Padlásterápia

2022.09.07. 21:24

A nyár elevenedik meg a csabai tárlaton

Egész szeptemberben látogatható a Padlásterápia legújabb, tizenegyedik tárlata, amely Békéscsabán, a Lencsési könyvtárban nyílt meg Nyár arcai címmel. A kiállításon a G. Pataki Mária dekoratőr-festő által vezetett közösség huszonegy tagja mutatja be alkotásait: a nyár színeit, a vakáció szabadság-érzését.

N. Sz.

A padlásterápiásoknak minden tárlat valódi ünnep /Fotók: Martos Katalin/

– Megcsodálhatók olyan képek is, amelyet többen közösen álmodtak meg, és készítettek el. A megszokott bázisunk, a bibliotéka mellett a jó időben az Élővíz-csatorna partján is festegettünk – részletezte G. Pataki Mária. 

Hozzátette, a Padlásterápia mára többgenerációs csoporttá vált, mindig vannak új jelentkezők, fiatalabbak, idősebbek is szívesen vesznek ecsetet, akrilt a kezükbe. 

 

Varga Tamás alpolgármester hangsúlyozta, a Padlásterápia lassan igazi csabaikummá válik. A közösség időről időre megmutatja, mennyire fontos kifejezési forma a művészet, amelynek ereje van, segít átlendülni a nehezebb időszakokon. G. Pataki Mária hozzátette, az alkotók rendkívül termékenyek, egymást inspirálják, miközben barátságok szövődnek.

A napokban megkezdődött a tizenkettedik kurzus: a lakótelepi könyvtárba hétfőn és pénteken 14 órától várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában