Viharsarki sporthistóriák

2022.09.06. 11:42

A Békés megyei sportélet kapott főszerepet a csabai irodalmi esten

Szigeti Csaba Viharsarki sporthistóriák című könyvéből olvastak fel részleteket hétfőn Békéscsabán, az irodalmi esten, amelynek a városháza díszterme adott otthont.

L. B.

Horváth Szabolcs, Réger Wanda, Pősze Anita és Tomanek Gábor

Fotó: Bencsik Ádám

A műsort rendező, szerkesztő Frankó Attila hangsúlyozta, óriási gyűjtő- és kutatómunka áll a kötet hátterében, Szigeti Csaba rengeteg érdekességet osztott meg a békéscsabai, Békés megyei sporttörténelemmel kapcsolatban. Kiderült az irodalmi esten például az is, hogy a Szeghalmon született autóversenyző, Szisz Ferenc volt az 1906-ban megrendezett első Grand Prix győztese, vagy hogy az 1934-es labdarúgó-világbajnokságon az egyiptomiak ellen 4-2-re megnyert mérkőzésen Teleki Pál szerezte az első magyar gólt. Kiemelte, a könyvben szereplő információk ismeretében kijelenthető: van mire büszkének lenniük a békéscsabaiaknak, Békés megyeieknek.

Az irodalmi esten közreműködtek Réger Wanda és Tomanek Gábor színművészek, Pősze Anita előadóművész, a műsort pedig a hagyományoknak megfelelően Horváth Szabolcs vezette.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában