Gyula

2022.07.04. 13:00

Petőfi a hídon – Banner Zoltán legendás előadóestje a Várszínházban

Banner Zoltán azt a pillanatot kívánta rekonstruálni, amikor a kozák dzsidások közeledtekor a költő képzeletében még egyszer lepereg életének filmje.

P. G.

Július 7-én, csütörtökön 19 órától lesz látható a Gyulai Várszínház Kamaratermében Banner Zoltán legendás hírű előadóestje, a Petőfi a hídon – tájékoztatta hírportálunkat dr. Elek Tibor, a teátrum igazgatója. Mint kiemelte, a rövidesen 90. születésnapját betöltő előadóművész a költő születésének 150. évfordulója alkalmából állította össze estjét, s 50 évvel ezelőtt hangzott el először a kolozsvári rádió és televízió hangversenytermében, azóta pedig még csaknem 200 alkalommal Romániában, Magyarországon, Németországban, Svédországban, Ausztráliában.

Dr. Elek Tibor hozzátette, ismeretes, hogy Petőfi Sándort a Segesvár-közeli fehéregyházi hídon látták utoljára, fehér ingben és fekete nadrágban. Banner Zoltán ezt a pillanatot kívánta rekonstruálni: amikor a kozák dzsidások közeledtekor a költő képzeletében még egyszer lepereg életének filmje. Ennek a képzeletbeli filmnek a hangzó anyagát halljuk, a versek mellett Petőfi prózai írásaiból is válogatva. A 90 éves művész előadása színház- és előadóművészet-történeti esemény, és minden bizonnyal rendkívüli élmény lesz azok számára, akik látni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában