Programsorozat

2022.06.13. 16:51

Kezdődnek a Békés-tarhosi Zenei Napok

Június 19-től július 2-ig immáron negyvenhatodik alkalommal rendezik meg a Békés-tarhosi Zenei Napokat (BÉTAZEN) – jelentette be a programsorozattal kapcsolatos hétfői sajtótájékoztatón Kálmán Tibor. Békés polgármestere hangsúlyozta, a város számára nagyon sokat jelentő esemény rendezvényei között minden zenekedvelő találhat majd kedvére valót.

P. G.

Végváry Edina, dr. Pappné Darida Andrea, Kálmán Tibor és Bagoly László mutatta be a programot /Fotó: Für Henrik /

Dr. Pappné Darida Andrea, a Békési Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, tíz különböző napon várják programok az érdeklődőket, lesz olyan nap, amikor két rendezvényt is tartanak. Hozzátette, a programok egyetlen esemény, a Belencéres Néptáncegyüttes gálaműsora kivételével ingyenesen látogathatók. Kiemelte, Vozár M. Krisztián zongoraművész kultikus filmek zenéiből, például Vladimir Cosma, Morricone, Vangelis műveiből ad majd jótékonysági hangversenyt a kárpátaljai magyarok megsegítésére a zeneiskolában. Szintén egyfajta újításként jelölte meg a Varga Tivadar Trió jazz koncertjét a kulturális központban.Bagoly László művészeti vezető elmondta, hat helyszínen, a kulturális központban, a Szentháromság Plébániatemplomban, a református templomban, a baptista imaházban, a zeneiskolásban és tarhosi zenepavilonnál lesznek majd rendezvények.A nyitóhangversenyt június 19-én, vasárnap 17 órától a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar adja a kulturális központban. Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész másnap a katolikus templomban lép majd fel. A Békés-tarhosi Zenebarátok Közgyűlését a zeneiskolában rendezik, az egykori tarhosi diákok a tarhosi kastélyparkban, illetve zenepavilonban találkoznak június 25-én, és aznap lesz a XVII. Békés-tarhosi Kórustalálkozó a békési református templomban. A IX. Békési Fúvószenekari Találkozót a kulturális központban tartják június 26-án, és aznap orgonaavató zenés áhitat lesz baptista imaházban.Végváry Edina, a Gemma cégcsoport képviselőjeként elmondta, évről évre igyekeznek minél színvonalasabb rendezvényeknek helyet adni a tarhosi kastélyparkban. Részletesen szólt azokról a hagyományőrző programokról, néptánctáborról, egyéb zenei táborokról, amelyeknek otthont biztosítanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában