Békéscsaba

2022.05.04. 12:33

Vakok és gyengénlátók alkotásaiból nyílt kiállítás a megyei könyvtárban

Állatfigurák, sógyurmák, üveggravírozással készült képek, szőnyegek, táskák, terítők, gobelinek – többek között ilyen alkotások tekinthetők, sőt foghatók meg a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének kiállításán, amely szerdán nyílt a megyei könyvtárban Így is lehet, avagy kézművesség a ködön át címmel.

L. B.

Fotók: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik_Adam

Ádász István, az egyesület elnöke fontosnak nevezte, hogy a vakok és gyengénlátók megmutathassák magukat, szívvel és lélekkel készített alkotásaikat, amelyekből sugárzik a szeretet és az adni akarás vágya.

Bohus Jánosné rendezvényszervező hozzátette, vannak, akik több évtizede élnek a szenvedélyüknek, ám vannak olyanok is a kiállítók között, akik a koronavírus-járvány miatti bezártság időszakát használták ki arra, hogy alkossanak. A remekművek mellett elhelyeztek QR-kódokat, amelyek révén a látogatók megismerhetik az alkotókat és azt, hogy mit készítettek.

Rakonczás Szilvia és Ádász István a kiállítás megnyitásán.

Rakonczás Szilvia, a megyei könyvtár igazgatója kiemelte, hogy ismét egy szép, színes és sokrétű kiállításnak adhat otthont az intézmény. Dicsérte az alkotókat, hogy nemcsak tündéri, sugárzó remekműveket készítenek, hanem bátrak is, meg merik mutatni azokat a nagyközönség számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában