Elismerés

2022.03.11. 13:43

Magyar állami kitüntetést vehetett át Bartus Gyula

Csütörtökön magyar állami kitüntetést vehetett át nemzeti ünnepünk alkalmából Bartus Gyula színművész, a Békéscsabai Jókai Színház társulatának tagja. Az elismerést olyan művészek kaphatják, akik a magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén huzamosabb ideig kiemelkedő művészeti értékeket hoztak létre, és már rendelkeznek a kultúráért felelős miniszter által adományozott művészeti díjjal.

V. N.

Bartus Gyula A Szellemúrnő (Ábránfy Katalin) című drámájának próbáján /Fotó: Rosta Tibor/MTI/

Fotó: Rosta Tibor

Bartus Gyula Miskolcon született, 1962. november 10-én. Színészi diplomáját 1988-ban szerezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Kerényi Imre osztályában. Előtte 1981 és 1984 között a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatában kezdte színészi pályáját. 1988-tól a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött. 1991-től egy évadot a Veszprémi Petőfi Színházban töltött. 

1992 és 1999 között a Békés Megyei Jókai Színház tagja volt. 1999-től a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt. 2003 óta ismét békéscsabai színész.

Színműveket ír, és rendezéssel is foglalkozik, munkáját Gálfi gyűrű-díjjal ismerték el, 2012-ben Jászai Mari-díjat kapott. Bartus Gyula legutóbb a Trianon című rockopera főszerkesztőjét, a Pezsgős vacsora főszerepében Szabó Sándor írót, a Családi ágyban Michaelt alakította nagy sikerrel, valamint a hamarosan bemutatandó Az ajtó férfi főszerepében látható majd – osztotta meg a hírt a társulat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában