kiállítás

2021.11.23. 15:30

Megnyílt a XXI. Csabai Szalon

Megnyílt a XXI. Csabai Szalon című, helyi, illetve a városhoz kötődő művészek alkotásait bemutató kiállítás hétfőn délután a Csabagyöngye Kulturális Központban.

P. G.

20211122 Békéscsaba XXI. Csabai Szalon Köszöntőt mond: Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója A kiállítást megnyitja: Varga Tamás Békéscsaba Megyei Jogú Város sportért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős alpolgármestere Közreműködik: Szives Márton Pro Arte-díjas ütőhangszeres művész, a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Intézmény tanára Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Szente Béla, az intézmény igazgatója köszöntőjében elmondta, a békéscsabai képzőművész társadalom nagyon összetartó közösség. – Nagyon felemelő, hogy a művészek húsz éve összejönnek, és elhozzák az abban az évben született alkotásaikat. Mindez igazolja, hogy két évtizede egy jó kezdeményezés született – fogalmazott Szente Béla, aki kiemelte, bízik abban, hogy a következő hetekben sokan tekintik meg a tárlatot.

Fotók: Imre György

Varga Tamás alpolgármester megnyitó beszédében hangsúlyozta, olyan művészeink vannak, akik egyénileg és közösségben is olyan tárlatot mutatnak be, amely bárhol az országban megállná a helyét. Mint elmondta, nagyon fontos küldetésnek tartja, hogy a megismertessék a békéscsabaiakkal, milyen magas színvonalú művészeti élet zajlik a településen, ami emellett képes minden évben megújulni.

Az alpolgármester szólt arról, nagyon kíváncsi volt arra, hogy egy-egy művészlélekre hogyan hat a 2020 márciusa óta velünk élő járványhelyzet. – A kiállítás is azt mutatja, hogy az alkotók képesek a negatív hatásokat átfordítani, kizárni a külső körülményeket, és egy teljesen más világot teremteni – fogalmazott Varga Tamás, majd hozzátette, mindez segít fogódzót találni ebben a felfordult világban.

Nyomatékosította, a kiállítás is bizonyítja, hogy van inspiráció, van alkotás és van minderre nyitott közönség is. Elmondta, a Csabai Szalon két évtized után is képes magas színvonalon újat adni, megszólítani a békéscsabaiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában